Dostava i reklamacije

Koliki je iznos dostave?

Trošak dostave iznosi 6,5 EUR, a za narudžbe iznad 115 EUR dostava je besplatna.

Bti ćete obavješteni o iznosu dostave kad se narudžba zaprimi i pripremi, moguće je i plaćanje paketa prilikom preuzimanja ako odradite narudžbu na email adresu ili direktno na kontakt broj navedeni na web stranici.

Što ako je paket koji mi je dostavljen oštećen? Jesam li ga dužan preuzeti?

U slučaju da je paket oštećen niste ga dužni preuzeti već možete zatražiti novu pošiljku. O tome je potrebno obavijestiti na e-mail adresu info.bellaswaves@gmail.com

Što ako nisam na adresi dostave kada dođe dostavljač?

Dostavljač će Vam na adresi dostave ostaviti potvrdu s kojom paket možete preuzeti u najbližem poštanskom uredu Hrvatske pošte. Svoj najbliži poštanski ured možete pronaći na ovom linku: https://www.posta.hr/pretrazivanje-postanskih-ureda/263 Ukoliko paket ne zaprimite u roku od 8 dana, kontaktirajte na info.bellaswaves@gmail.com kako bismo ušli u trag pošiljci.

Nakon koliko vremena mogu očekivati da će naručeni proizvod biti dostavljen?

Proizvod će biti dostavljen u roku od maksimalno 8 radnih dana nakon što zaprimite e-mail obavijest u kojoj piše da je paket poslan.

Imaju li svi kupci pravo na zamjenu?

Mogučnosti Zamjene robe imaju svi kupci, ali artikle šalju o svom trošku. Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu je kupac dužan zatražiti putem e-maila na adresi info.bellaswaves@gmail.com sa sadržajem ZAMJENA ROBE : kupac treba objasniti želi li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Proizvod potom vraća na našu adresu unutar 2 radna dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju , kupac će morat platiti poštarinu kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu. Ako kupac artikl mijenja za artikl veće vrijednosti, najprije će trebati uplatiti iznos razlike na naš račun. Te imat na umu izravne troškove sa kojima se kupac mora nositi.

Može li se proizvod kupljen u Bellas waves web shopu zamijeniti za drugi?

Zamjenu je kupac dužan zatražiti putem e-maila sa sadržajem ZAMJENA: OPIS NARUDŽBE unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke na info.bellaswaves@gmail.com. u e-mailu kupac treba objasniti želi li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude.

U kojem roku je potrebno zatražiti zamjenu proizvoda?

Zamjena proizvoda mora se zatražiti u roku od 14 dana. Primili ste kupljeni proizvod, ali primjećujete da je oštećen? Obratite nam se! Ako kupac nije zadovoljan/na robom kupljenom u BELLAS WAVES web shopu ima pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Pošaljite nam e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI na info.bellaswaves@gmail.com U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko ustanovimo da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, kupac mora platiti poštarinu u iznosu od 6,5 eura za narudžbe unutar Republike Hrvatske odnosno 10,00-15,00 eura za narudžbe izvan granica Republike Hrvatske kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Prema pravilima EU-a trgovac mora popraviti ili zamijeniti robu, sniziti joj cijenu ili vam vratiti novac ako je roba koju ste kupili neispravna, ne izgleda ili ne funkcionira onako kako je prikazano u oglasu. Ako ste robu ili uslugu kupili putem interneta ili izvan trgovine (telefonski, poštanskom narudžbom ili od trgovačkog putnika), imate pravo i otkazati i vratiti tu narudžbu u roku od 14 dana, iz bilo kojeg razloga i bez obrazloženja. Ovo razdoblje od 14 dana naziva se i “Razdoblje razmišljanja”.

U kojem roku mogu uložiti reklamaciju na naručeni proizvod?

Reklamaciju ste dužni uložiti u zakonskom roku od 15 dana.

Košarica proizvoda